Erbjudande Företag

Många företagare använder sitt hem som kontor. Det är smidigt, man har allt och kan göra det administrativa jobbet på kvällar och helger, då man har tid helt enkelt! Vad flera missar är vikten av att särskilja företaget från det privata nätet. Företagare hanterar en hel del känslig information och då är det säkrare att göra detta helt separerat från det övriga nätet.

Vi erbjuder nu en kostnadseffektiv utrustning som skapar ett helt åtskilt företagsnät, men som fortfarande kan samsas med din privata internetuppkoppling. Det är inte bara en fördel för ditt företag utan lösningen kommer även ge dig ett bekymmersfritt nätverk privat, vilket kommer på köpet!

Utrustning:
Edge Router X SFP
2x Unifi AC-Lite
3x 0,3m Flat Nätverkskabel
2x 3m Flat Nätverkskabel

Pris: 1990 kr

Protecteras paket levereras med ett årligt supportavtal där vi säkerställer att din utrustning alltid är säkerhetsuppdaterad. Du har tillgång till Unifi controller som hela tiden håller ditt Wifinät optimerat, samt du får emailsupport när du behöver hjälp.

Pris: 790 kr / år

Vi konfigurerar ditt nät efter de behov du har, men grundinställningen är att en WAN (Internet) port är inställd så att du kan koppla in din inkommande Internetuppkoppling. Brandväggen är inställd så att det är bara uppkopplingar som är startade från insidan som är tillåtna, det vill säga alla portar är stängda utifrån. Övriga portar är segmenterade på detta vis:

  • port 1Internet/WAN
  • port 2 Company
  • port 3-5 Trunk

Läs mer om segmentering

Inställningen gör att din router hanterar dessa nät helt åtskilda från varandra, med fokus på att skydda företagsnätet från andra interna användare, exempelvis Internet of Things (IoT) enheter.

Trunkporten är till för att utrustningen på andra sidan själv ska kunna avgöra vilket nät den använder. I det här fallet är det tänkt till Wifi accesspunkter och switchar. Med hjälp av Unifi Controller har vi konfigurerat tre nät som egna Wifi nät också, så att du enkelt kan para IoT enheter med IoT nätet, vanliga datorer med Home nätet och företagets utrustning på Company nätet. Allt för att du ska känna att du har din personliga intigritet hemma och att enheter med dålig IT säkerhet ska hållas åtskilda från din känsliga data.

Utrustningen som vi har valt har långt mycket högre prestandakrav än vad som normalt behövs för små företag.

Våra kunder ser normalt störst skillnad i prestanda på sitt Wifinät. Vi mäter normalt upp ca 3 ms längre accesstid än kabelansluten uppkoppling.

Accesstiden är helt central för upplevelsen av nätet även om operatörerna oftast marknadsför hastighet per sekund. Självfallet är båda intressanta, men om du inte hanterar stora mängder filer, så är det accesstiden som är intressant. Den är dock beroende av bra hårdvara och här garanterar vi att det är skillnad.

Edge router X SFP har fem individuella Gbps portar, som går att konfigurera helt flexibelt. Routern har också, till skillnad från de högre prestandaklasserna, inbyggt switchchip vilket betyder att den kan agera layer 2 switch.

Quality of Service (QoS) reserverar utrymme för små paket, exempelvis sådana som används vid spelande. Det gör att bandbreddsmätningar blir något missvisande eftersom de inte får använda hela bandbredden. Nedan ser ni en bild över en 100/100 Mbit/s uppkoppling, som utan QoS visar strax över 100 Mbit/s. Fördelen är att om någon på nätverket exempelvis laddar ner en stor fil eller buffrar en film, så påverkar det inte de som spelar spel, jobbar eller surfar på nätet.


100/100 Mbit/s uppkoppling med QoS

Om du använder mycket hög bandbredd >100 Mbit/s och samtidigt vill använda funktioner inom “Deep packet inspection” (DPI), så behövs en router med högre processorkraft. DPI används om all trafik ska analyseras, så att man exempelvis kan blockera visst innehåll. Med denna funktion kan du göra mycket avancerade lösningar där varje enhet i nätverket kan ha webbplatser individuellt blockerade.

Vårt val ER-6P har mycket hög prestanda och räcker gott och väl till medelstora företag med 100 tals användare. Våra kunder som använder dessa vill vara framtidssäkra och många köper dem för de är rackmonterbara. Vi väljer PoE modellen för att med enkelhet strömförsörja AC-Lite.

Om du vill byta ut ER-X SFP mot ER-4, så blir blir tillägget 1100 kr. Det finns en mängd olika routers som fyller olika behov, vi ger självfallet offert på olika lösningar.

 

[caldera_form id="CF5cbdf20d81ad6"]